Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Γερμανία: Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε πολιτικούς

H πρόσφατη βίαιη επίθεση στον ευρωβουλευτή του SPD Ματίας Έκε έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Γερμανία. Κι όμως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:01 pm


FAZ: «Το διπλό μήνυμα της 8ης Μαΐου»

O γερμανικός Τύπος για την επέτειο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το δράμα των αμάχων στην Εγγύς Ανατολή και την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:23 am


75 χρόνια Γερμανικό Σύνταγμα και οι ενεργοί πολίτες

Συντάχθηκε με βάση τα διδάγματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια Δημοκρατία όμως χρειάζεται πρωτίστως δημοκράτες και όχι αδιάφορους πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:06 am


«Στροφή» επιφυλάσσουν οι κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία

Την Τετάρτη διεξάγονται στη Βόρεια Μακεδονία βουλευτικές εκλογές και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Αναλυτές εκτιμούν ότι επίκειται στροφή προς τα δεξιά.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:28 am


«Παγώνουν» αποφάσεις για τα επιτόκια λόγω πληθωρισμού;

Ο πληθωρισμός «επιμένει» στις δύο όχθες του Ατλαντικού το 2024, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ορισμένων κεντρικών τραπεζών. Προς αναβολή οι αποφάσεις για μείωση επιτοκίων;

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 7:08 pm


Ολλανδική πόλη διαγράφει χρέη δημοτών της

Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά 40 έως 60 οικογένειες πνιγμένες στα χρέη. Η διαγραφή χρεών γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 4:15 pm


Νουθεσίες της Τουρκίας για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προτρέπει τη Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ. Αναφορές σε ομιλία του και στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα στην Τουρκία.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 2:25 pm


Ηλεκτροκίνηση: Και μαζί και… χώρια Κίνα και Γερμανία

Ανταγωνιστές, αλλά ενίοτε και σύμμαχοι είναι η Κίνα και η Γερμανία στην ηλεκτροκίνηση. Προς άγραν πελατών εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου ακόμη και ο επικεφαλής της Πόρσε.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 12:41 pm


DPA: Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες

Οι αρχές εστιάζουν φέτος κυρίως στην πρόληψη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Θέλουν να προστατέψουν όσο γίνεται τουρίστες και επισκέπτες από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 10:54 am


Μπετόβεν: 200 χρόνια από την πρεμιέρα της Ενάτης

Το 1824 ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνέθεσε ένα συμφωνικό έργο για την αιωνιότητα. 200 χρόνια μετά προκύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς τα κατάφερε.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 8:00 am


Το γέλιο είναι μεταδοτικό και θεραπευτικό

Το γέλιο φτιάχνει τη διάθεση, γυμνάζει το διάφραγμα, ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι μεταδοτικό. Μία συνεισφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 7:07 pm


Γυναίκες, το μέλλον της …αμπελουργίας

Το επάγγελμα του οινοποιού ελκύει όλο και περισσότερες γυναίκες στη Γερμανία. Παράλληλα, λιγοστεύουν οι επιχειρήσεις με αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 5:10 pm


Όχι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες λένε οι μηχανόβιοι

Η ηλεκτροκίνηση δεν συγκινεί τους φίλους της μοτοσικλέτας. Κορυφαία μειονεκτήματα αυτονομία και αραιό δίκτυο φόρτισης. Δυνατό χαρτί η οδηγητική συμπεριφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 10:44 am







Φιλικοί ιστότοποι: